Δευτέρα 2 Ιουνίου 2014

Ήμασταν κι εμείς εκεί! Διεθνής Ορεινός Αγώνας Ψηλορείτης

 
Ο διεθνής ορεινός αγώνας «Psiloritis Race» αποτελεί μια αθλητική συνάντηση που προβάλλει τη σωματική άσκηση σε συνδυασμό με το περιβάλλον και την επαφή με τη φύση. Ο αγώνας, εκτός από τη μοναδικότητα της Ορεινής Κρήτης και τη συναρπαστικότητα που προσφέρει ένα μοναδικό ορεινό άθλημα αντοχής και περιπέτειας μαζί, στοχεύει να προσελκύσει αλλά και να αναδείξει έλληνες και ξένους αθλητές που αφοσιώνονται στο ορεινό τρέξιμο, προσφέροντάς τους την ευκαιρία να ζήσουν τη μοναδική εμπειρία ενός επίπονου αγώνα διάρκειας επτά περίπου ωρών.
Η εκκίνηση του αγώνα δόθηκε την Κυριακή 1 Ιουνίου 2014 στις 7.30 π.μ από την τοποθεσία οροπέδιο Νίδας. Οι αθλητές έπρεπε να διανύσουν μια απόσταση τριάντα πέντε (35) χιλιομέτρων .  Από αυτά τα 16,5 χλμ είναι σε χωμάτινη διαδρομή, τα 15,5 χλμ σε μονοπάτι και τα 3 χλμ σε άσφαλτο. Η υψομετρική διαφορά ανάβασης είναι 1654 μέτρα, ενώ  η υψομετρική διαφορά κατάβασης 2342 μέτρα. Ο αγώνας έχει βαθμό δυσκολίας 2, απευθύνεται σε έμπειρους αθλητές και το χρονικό όριο τερματισμού είναι  έξι (6) ώρες και τριάντα (30) λεπτά. Συνολικά σε όλο το μήκος της διαδρομής υπήρχαν δέκα (10) σταθμοί πλήρης τροφοδοσίας των αθλητών.
Στον τερματισμό στο χωριό Κουρούτες Αμαρίου οι σπουδαστές της ειδικότητας Βοηθών Φυσικοθεραπείας του ΙΕΚ Ρεθύμνου βοήθησαν εθελοντικά στην αποθεραπεία των αθλητών υπό την επίβλεψη της Φυσικοθεραπεύτριας Άννας Σταφυλάκη! Η παρουσία και οι ικανότητές τους καθώς και η συνεργασία με τη Φυσικοθεραπεύτρια ήταν άψογη αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις! Συγχαρητήρια σε όλους σας!




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου