Πέμπτη 22 Μαΐου 2014

Γνωρίζετε το Lomi lomi massage ή αλλιώς Hawaii massage?

Το Lomilomi είναι μια αρχαία θεραπευτική τέχνη της Χαβάης που ασκείται για εκατοντάδες χρόνια και έχει περάσει από γενιά σε γενιά. Περιλαμβάνει τεχνικές κλασικής μάλαξης, καθώς και καθαρισμό με αλάτι, μορφές υδροθεραπείας με χρήση ατμού, ψυχολογική κάθαρση και παροχή συμβουλών, αναπνοή (ha) και κυκλοφορία ενέργειας ζωής (μάνα). Όλα αυτά σε συνδυασμό με την αγάπη (Aloha) του επαγγελματία δημιουργούν μια θεραπευτική εμπειρία που δεν γνωρίζει σύνορα.
Ρυθμικές χορευτικές κινήσεις των χεριών του θεραπευτή χρησιμοποιούνται για τη διάλυση ινώδους ιστού, για την απομάκρυνση του γαλακτικού οξέως και των τοξίνων, τη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος και της λέμφου, την ανακούφιση του μυϊκού σπασμού και την αύξηση του μεταβολισμού. Ο θεραπευτής χρησιμοποιεί τεχνικές όπως πιέσεις, δονήσεις, acupressure, εύρος της κίνησης (ROM) όλων των αρθρώσεων, διαδραστική αντίσταση, και σπλαχνικό (στομάχι) μασάζ για να επιτευχθεί η πλήρης ευθυγράμμιση του σώματος. 

Την  Τετάρτη 4 Ιουνίου 19:30 στο Εργαστήριο Φυσικοθεραπείας θα έχουμε την ευκαιρία να το γνωρίσουμε από κοντά από μια καταξιωμένη και έμπειρη μασέρ - γυμνάστρια! Περισσότερες πληροφορίες προσεχώς!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου